Konceptet

Bookingsystemet "Vi får de uger, vi gerne vil have"

En af de absolut største bekymringer for mange potentielle 21-5 familier er helt naturligt, om man overhovedet kan få de uger, som man gerne vil have.

Hvis man ejer sin helt egen feriebolig, kan man jo benytte den præcist når man ønsker det.

Når man deler ferieboliger med andre, bliver fleksibiliteten mindre jo flere familier der er om hver bolig.

Det er VIGTIGT, at der hvert år er uger kalenderen, som aldrig bookes. Og hvorfor nu det? Jo, for hvis vi havde lavet en formel, hvor vores familiers ferieønsker for et år, kun lige nøjagtigt bliver matematisk opfyldt, så vil det ikke være godt. Man vil blive tvunget ud i lavsæsonerne, eller nok mere plausibelt, man vil ganske enkelt benytte boligerne mindre, og det er jo ikke meningen.

Erfaringer fra over 10.000 21-5 bookinger viser, at vores familier booker 8,8 uger i gennemsnit inkl. udlån til familien og nærmeste venner.

Nogle familier booker 10-12 uger eller flere hvert år, primært udenfor højsæsonerne. Mens andre – især børnefamilier booker 4-5 uger hvert år, til gengæld ligger disse uger ofte i skoleferierne.

21-5 har vist sig at være den helt perfekte formel

Det er derfor rigtig rart at kunne konstatere, at vi med 21-5 formlen har ramt et absolut Sweet Spot, hvor der stadig er stor fleksibilitet sammenholdt med et fornuftigt niveau for hver families investering.
Vores 21-5 familier kan generelt få de uger, som de gerne vil have, og der er rigtig gode muligheder for spontane ferier.

På vores familier vegne, er vi meget taknemmelige for, at den mavefornemmelse vi havde, da vi fik ideen til 21-5, har vist sig at være helt rigtig mht. antallet af familier i vores foreninger.

Kalenderen i en gennemsnitlig 21-5 forening ser derfor således ud - EFTER et år er gået:


En gennemsnitlig 21-5 forening har hvert år 60-80 uger, som aldrig bliver bookede. Og det er lige præcist den luft i kalenderen der gør, at vores familier i store træk får præcist de uger, som de gerne vil have hvert år. 

10-5:
Hvis vi havde lavet formlen 10-5 i stedet for, så havde der været større fleksibilitet i kalenderen, men så ville det også have koste det dobbelte at deltage. Det ville dog stadig være billigere, end at eje helt selv. 

Kalenderen i en sådan teoretisk 10-5 forening ville have nedenstående kalender EFTER et år er gået:

30-5:
Hvis vi havde lavet en 30-5 forening eller der omkring, ville det have været noget billigere at deltage, MEN så ville kalenderen på et år ikke have uger nok. Vores 21-5 familier booker som beskrevet ovenfor 8,8 i gennemsnit hvert år, dvs. at det har kalenderen i en sådan forening ikke engang uger nok til. Fleksibiliteten er helt væk, man kan ikke få de uger, som man gerne vil have, og muligheden for spontane ferier er meget meget lille. 

Kalenderen i en sådan teoretisk 30-5 forening vil ikke en gang have uger nok (4 uger på siden som der ikke er plads til):


I en sådan forening ville det være en kamp at få de attraktive uger, og sandsynligheden for at man som familie kunne få de uger, som man gerne vil have hvert år, er meget lille.

På vores familier vegne, er vi meget taknemmelige for, at den mavefornemmelse vi havde, da vi fik ideen til 21-5, har vist sig at være helt rigtig mht. antallet af familier i vores foreninger.

 

Bookingsystemet - fordelingen af ugerne

Som beskrevet i afsnittene ovenfor, kan vores 21-5 familier få de ferier, stort set som de ønsker. Dette kræver naturligvis at der en god spredning på familierne, det ville ikke være godt, hvis alle familier var stort set ens.En af de absolut største bekymringer for mange potentielle 21-5 familier er helt naturligt, om man overhovedet kan få de uger, som man gerne vil have, og hvordan fordelingen af ugerne foregår.

"Vi kan få de uger, som vi gerne vil have - eller det næstebedste"

Vores bookingsystem er designet, så det giver vores 21-5 familier stor frihed til at booke de uger, som passer dem bedst. Systemet er designet og sat sammen af et sæt regler som gør, at man både kan planlægge langt ude i fremtiden, men at man også kan booke spontane ferier - især udenfor højsæsonerne.

Tilbagemeldingerne vedr. bookingsystemet og mulighederne for at få de uger i boligerne, man gerne vil er generelt: "Vi kan få de uger, vi gerne vil have - eller det næstbedste". Hvis den vigtigste uge et år f.eks. er uge 29 på Mallorca, så får man den - eller det næstbedste, nemlig enten uge 28 eller 30 på Mallorca, eller uge 29 i anden dejlig sommerbolig.

Bookingsystemet er online 24 timer i døgnet og er meget brugervenligt - også for alle dem der ikke er IT eksperter :-). 

Smart pointsystem

Hver familie får hvert år 770 point til at booke. Hver uge koster et antal point afhængigt af om ugen ligger i højsæsonen - typisk skoleferierne, eller om den ligger udenfor. Børnefamilier booker generelt færre uger primært i skoleferierne, mens familier uden skolebørn booker flere uger fordelt ud over både høj, mellem- og lavsæsonen. Familier som er helt udenfor arbejdsmarkedet er mest fleksible, så de kan få pointene til at strække til vel over 20 uger om året, hvis det er det man ønsker.

Alle point er dedikeret et kalenderår og er derfor tabt, hvis de ikke benyttes indenfor det år.
Der er særregler for skisæsonen, hvilket sikrer at alle som minimum kan komme en uge på skiferie.
Pointene frigives langsomt i to tempi, hvilket sikrer at booking foregår helt stille og roligt uden stress.

Sammensætningen af familier er også vigtig

I sammenhæng med bookingsystemet, er sammensætningerne af familierne i en forening meget vigtig. Hvis vi f.eks. sammensatte foreninger med 21 børnefamilier, som alle gerne vil af sted i skolesommerferierne, så ville det gå helt galt. Det er derfor vigtigt, at der er god demografisk spredning på vores 21-5 familier, så alle ikke vil have de samme uger.  

De flest af os tænker ens, vi tænker: "Alle andre vil sikkert have de samme uger som os!!". Udsagnet ville være korrekt, hvis alle familier i en forening var pensionister med sommerhus eller båd i Danmark, eller hvis alle familier var børnefamilier med skolesøgende børn. Vi sikrer at der er en god spredning af familietyper i vores foreninger.

Vores bookingsystem er løbende blevet opdateret, siden vi fik de først boliger i brug Og vi holder løbende øje med potentielle forbedringer, så vores 21-5 familier altid kan få allermest ud af deres deltagelse i en 21-5 forening.

Skiftedagene skifter afhængig af sæson

Erfaringerne har vist os, at de fleste benytter boligerne i hele uger især i højsæsonerne, og at der udenfor højsæsonerne ofte bookes forlængede weekender. Vi har derfor lavet et smart system, hvor skiftedagene skifter med sæsonerne, som tilgodeser dette mønster. I "mellemperioderne" er der nogle dage som også kan bookes, det fungerer super godt. 

Bookingsystemet bliver løbende udviklet og opdateret

Vores første 21-5 boliger blev sluppet løs i bookingsystemet i slutningen af 2012. Rigtig mange bookinger er foretaget siden, hvilket har skabt en unikt erfaringsgrundlag, som hver dag udbygges. Erfaringerne bruger vi løbende til at gøre systemet endnu bedre, og den vigtigste kilde til forbedringerne er vores 21-5 familier, som benytter bookingsystemet i hverdagen.

Det vigtigste vedrørende den løbende udvikling af bookingsystemet er at sikre, at bookingsystemet løbende opdateres ud fra vores 21-5 familiers ønsker og behov, så det altid er muligt at planlægge vigtige ferier i god tid, samt at kunne booke spontane ferier med kort varsel.

Book alle de uger i træk, som I ønsker

I kan booke alle de uger i træk, som I ønsker.

Det er kun jeres point og de andres bookinger, som sætter grænserne for hvor mange uger I kan booke i træk. Vi har set familier booke 4, 5 og 6 uger i træk i samme bolig, og vi ser ofte at familierne booker 2-3 boliger lige efter hinanden. Sidste år bookede en familie 8 uger i træk - 2 uger i 4 boliger lige efter hinanden.

Der er langt større fleksibilitet i en 21-5 forenings kalender, end de fleste forstiller sig.

Sådan benytter vi vores 21-5 boliger

Hvis vi stiftede 21-5 foreninger med 21 familier, som alle havde nogenlunde samme ønsker for ferier, ville det ikke være godt. Hvis alle familier gerne vil have de samme uger i de samme boliger, ville det være en kamp om at få ugerne. 

Det er derfor vigtigt, at der er en god spredning på typerne af familier, så alle ikke har samme behov.

En børnefamilie med børn i skolealderen er oftest relativt bundet mht. ferierne. Familierne bliver mere fri, når børnene er færdige i folkeskolen, og endnu mere fri når børnene er helt ude af skolesystemet. 

Og så kommer børnebørnene :-)

Når vi kigger ud over vores foreninger, er knap 1/3 børnefamilier, 1/3 familier med større børn/flyttet hjemmefra, resten er seniorer. Vi vil gerne bryste os af at have arrangeret dette, men virkeligheden er, at sådan er det bare endt. Og det er godt, for så kan alle få de uger, som er mest vigtige for dem.

Se her nedenfor nogle af vores 21-5 familier fortælle om deres måde at benytte deres 21-5 boliger på samt et overblik over deres bookinger for et gennemsnitligt år for dem:

Marianne og Steen, Holte

”Det er en feel good fornemmelse hver gang vi når frem til en bolig. Vi tager en hurtig rundtur ude og inde for at se om alt er som det "plejer" og om alt er okay.
Har vi været med et tidligt morgenfly og ikke indtaget fast føde i timevis, så nupper vi en coca cola og lidt af de lækkerier de forrige 21-5'er har sørget for, hvorefter vi skynder os at pakke ud, så vi hurtigst muligt er "på plads" i vores "hjem" og kan komme i gang med afslapning, hygge og oplevelser.
En vigtig ting er opfyldning af køleskab😉, derfor bliver lejebilen kørt til det foretrukne supermarked, bager, grøntmarked eller slagter, - hvor vi næsten altid får købt for meget, da det er vanskeligt, at vælge hvilke lækkerier vi skal kaste os over. Er vi i Toscana, så skal vi helt sikkert også have noget til grillen.
Vi jonglerer ikke meget med gryder, potter og pander på vores ferier så det er skønt at finde vores favorit restauranter og se frem til at vende tilbage.
Det kan afsløres, at vi kraftigt nærmer os titlen af "seniorer" og vi er derfor totalt uafhængige i forhold til højsæson / skoleferie. Vi kan vælge "billigere" bookingperioder og dermed afholde flere samlede uger i én af vores dejlige boliger samt også have mulighed for at komme afsted oftere.
Når vi er afsted, kan det være os to alene, - dog får vi ofte ikke "lov til" at være alene ret længe ad gangen da det er eftertragtet af vore venner at besøge os😉. Vi kan have besøg af flere vennepar ad gangen til max hygge i boligen og med oplevelser og fornøjelser i lokalområdet. Vi tager også på vintur med venner hvor vi så forlader boligen i nogle dage. I Frankrig har vi flere vennepar som har bolig tæt på os og som vi så besøger i nogle dage ad gangen. Vi "slipper" heldigvis heller ikke for vores sønner og deres kærester, der også gerne hægter sig på når vi er afsted.

Marianne og Steen, 21-5'ere

Er vi bare os 2, så nyder vi alenetid, at komme ned i gear og kan bruge timer på at nyde de nære omgivelser samt den suveræne udsigt der er omkring os. I Provence og især i Toscana nyder vi også at starte bilen og køre ud i det blå til nær og fjern for at "udforske" områderne, de små perler og middelalderbyerne.
At udforske områder, tage på småture, besøge de omkringliggende byer, tage på længere ture i nogle dage med venner eller besøge venner er en fed måde at mixe vores ophold i boligerne med andre gode oplevelser.
For os en perfekt måde, at have feriebolig på.
☀️Hilsner”

 


Sådan benyttede Marianne og Steen deres 21-5 boliger i 2019

Bente og Sven, Rungsted

"Vi er ikke bundet af skoleferierne og er derfor meget fleksible mht hvilke uger, vi gerne vil afsted. Vi kan bedst lide at have et par uger i sammenhæng, hvilket vi derfor ofte booker.  Vi booker oftest vores ferier i god tid uden for højsæsonen, så vi kan bestille billige flybilletter.  Da ejerkredsen er bredt sammensat med meget forskellige ferieønsker, så får vi og de øvrige familier altid vores vigtigste ferieønsker opfyldt.  Når vi har booket vores egne vigtigste ønsker, så overlader vi ledige point til vores voksne børn, som sammen med os deler vores store glæde ved at være med i en 21-5 forening.”

Bente og Sven, 21-5'ere


Sådan benyttede Bente og Sven deres 21-5 boliger i  2019

Trine og Johnni, Skanderborg

”Vi har skolesøgende børn, så derfor prioriterer vi brugen af vores 21-5 boliger i skolernes ferier. Vi er også selv stadig på arbejdsmarkedet, hvilket bevirker, at vi ikke har uanede mængder af ferie. Vi kan godt lide at besøge så mange som muligt af vores boliger i løbet af året, så vi prioriterer spredning frem for at have flere uger i træk samme sted.
Indtil videre har vi fået opfyldt vores ønsker om både uge 7, sommerferie og uge 42. Dernæst holder vi også meget af forlængede weekender i de forskellige boliger – enten selv eller sammen med venner og familie.”

Trine og Johnni, 21-5'ere


Sådan benyttede Trine og Johnni deres 21-5 boliger i 2019 

Anne Mette og Knud, Holte

”Vi kører ofte i bil til boligerne for at undgå transit til og fra lufthavne og for at have muligheden for at bruge egen bil til handel og udflugt i ferieområderne. Vi booker gerne to sammenhængende uger i vores boliger. Det giver os mulighed for at falde helt ned fra en travl hverdag – med alle de gøremål, man har i vores alder 😊. Nogle gange bruger vi et par dage ekstra for at se og opleve noget undervejs til og fra boligerne. Rejser til Barcelona og Mallorca foregår dog med fly. Hvis det ikke lykkes for os at få to sammenhængende uger på samme destination, har vi haft stor succes med at kombinere to destinationer, f.eks. en uge på ski i Chamonix sidst på sæsonen, efterfulgt af en uge i det tidlige forår i Toscana eller i Sydfrankrig. En kombineret tur med fly til Barcelona for en uge, og derfra videre til en uges ophold på Mallorca, som vi var på sidste år, kan også anbefales.”

Anne Mette og Knud, 21-5'ere


Sådan benyttede Anne Mette og Knud deres 21-5 boliger i 2019

Birgit og Jens, Helsinge

"Vores brug af vores 21-5 boliger"
"Vores medejerskab af 5 boliger i Europa har givet os en helt ny måde at holde ferier på. Vi nyder at tage afsted i hovedferier - gerne med flere sammenhængende uger, hvor vi leger med forskellige kombinationsmuligheder og også i forlængede weekender som en "guick get away".
Det er en stor nydelse at komme tilbage til vores bolig, - det er som at komme hjem og der falder en fantastisk ro over os alle. Vi nyder at invitere andre med og sammen med dem nyde de fantastiske rammer som 21-5 har skabt for os.
Vores indbyrdes samtaler kommer ofte til at dreje sig om planlægningen af de næste gange vi kan komme afsted.
Vores points får ofte ikke lov til at stå urørt ret længe på vores konto."

Birgit og Jens, 21-5'ere


Sådan benyttede Birgit og Jens deres 21-5 boliger i 2019

Britt og Kasper, Købehavn

”Vi er en familie på 4 som har fået et nyt rejsemønster idet vi aldrig har rejst så meget efter vi har fået 21-5.
I sommerferien booker vi typisk 3 uger, hvor vi hvert år når at benytte 2 af boligerne, hvilket altid er muligt, og flere af boligerne ikke ligger længere fra hinanden end nogle timers transport enten med bil, færge eller med fly.
Efter vi har fået en skilejlighed, har vi også lært at stå på ski, og dermed fået en hel ny og hyggelig familietradition nemlig skiferie.
Vi har også lært charmen ved at rejse udenfor de mere normale ferieperioder, hvilket har givet os store oplevelser ved b.la. at holde jul i Frankrig og Spanien, som har givet os et spændene indblik i andre juletraditioner.
Indimellem benytter vi lejligheden i Barcelona i en forlænget weekend, hvor vi tager afsted uden børn, men blot med et hold venner, hvor der bliver god tid til at benytte byen på en anden måde.

Alt i alt har 21-5 giver os så mange dejlige ferier i nogle fantastiske rammer, som samtidig er meget personlige i forhold til feks. hoteller og ferielejligheder.”

Britt og Kasper og deres døtre, en 21-5 familie


Sådan benyttede Britt og Kasper deres 21-5 boliger i 2019

Elisabeth og Kurt, Odense

”Vi har været med i 21-5 siden 2013, vi er med forening nummer 2. Vi har haft mange dejlige ferier, som også vores familie og nære venner har nydt godt af. Vi har næsten hvert år haft booket 9-10 uger, og vi har aldrig oplevet problemer med at få vores ønsker opfyldt mht. hvornår og hvor vi gerne ville hen. Ofte har vi haft 2-3 sammenhængende uger, ja vi har endda haft hele 4 uger i træk om sommeren i Toscana. Og alligevel er der point til overs til en spontane weekendtur, når det passer os godt.

Vi er heldigvis ikke arbejdsmæssigt afhængige af at skulle afsted i bestemte uger, og vi nyder at opleve boligerne på forskellige årstider. F.eks marts i Toscana når grøftekanterne er fulde med lilla spanske margueritter, november i Sydfrankrig hvor solen stadig kan have magt og hele vores lille by fejrer halloween. Vores børn elsker at få lejligheden i Chamonix en uge I skisæsonen, mens vi foretrækker at vandre og spille golf på andre årstider i dejlige Chamonix. Paris er spændende året rundt og et yndet mål for “tøseture” for både mor og datter med veninder og hvor vi hele året rundt kan nyde cafe og kulturlivet. Og så har vi skønne Mallorca, hvor vi har den største af vores boliger. Det er nok den bolig der er mest rift om, her kan udelivet jo nydes praktisk talt hele året. Selvom den er efterspurgt, har vi alligevel i 2020 booket lejligheden 2 uger  i maj og 2 uger i efteråret, hvor venner og familie gladeligt tager med.

Elisabeth og Kurt, 21-5'ere


Sådan har Elisabeth og Kurt booket deres boliger for 2020

Lillian og Henrik, Holte

”Vi sad en meget regnfuld sommer og så på annoncer for sommerhuse. Kriterierne skulle være god udsigt og nær havet eller have pool, og så stort at børn og børnebørn og vi kunne være der samtidig. Og så måtte der ikke være for meget at vedligeholde hverken på grunden eller i huset. Ikke meget kom indenfor disse kriterier.

Indtil vi faldt over en annonce for 21-5. Her kunne vi få hvad vi søgte. 5 huse med solgaranti mange måneder om året. Husene er stadig vores egne - blot deler vi dem med 20 andre familier. Vi har altid fået de uger, vi har ønsket os. Næste år har vi booket 9 ugers ferie indtil videre 😉. Børn og børnebørn har nogle uger, og vi tager også af sted hele flokken sammen. Ud over det har vi uger alene eller sammen med venner, hvor vi spiller golf og bl.a. nyder de mange fine lokale spisesteder.”

Lillian og Henrik, 21-5'ere

Til salg:

Se her om der er forening åben for tilgang lige nu, som matcher jeres families drømme og behov

› Åbne ejerforeninger


Kontakt os i 21-5, hvis du gerne vil vide mere

Skriv til info@21-5.dk eller ring på 70 26 11 55